Bluetooth adapters voor oude stereo

Draadloze Vrijheid: Transformeer je Oude Versterker met een Bluetooth-adapter

We hebben allemaal wel eens dat gevoel van nostalgie wanneer we naar onze oude versterkers kijken. Ze vertegenwoordigen een tijd waarin geluidssystemen werden gewaardeerd om hun kracht en kwaliteit. Maar met de opkomst van draadloze technologieën lijken die oude versterkers achterhaald. Gelukkig is er een eenvoudige en betaalbare oplossing om je oude versterker nieuw leven in te blazen: een Bluetooth-adapter. In deze blogpost zullen we ontdekken hoe je je oude versterker draadloos kunt maken en kunt genieten van je favoriete muziek zonder gedoe met kabels.

Snel een antwoord

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen over het draadloos maken van oude versterkers met behulp van een Bluetooth-adapter.

Een Bluetooth-adapter is een apparaat dat Bluetooth-connectiviteit biedt aan apparaten die oorspronkelijk niet over deze functionaliteit beschikken. Het stelt je in staat om draadloos verbinding te maken en audio te streamen vanaf je Bluetooth-apparaat naar je oude versterker.

Het draadloos maken van je oude versterker stelt je in staat om muziek te streamen vanaf je Bluetooth-apparaten, zoals smartphones, tablets of laptops, zonder dat je kabels hoeft aan te sluiten. Dit biedt meer flexibiliteit en gemak bij het afspelen van muziek.

In principe kunnen de meeste oude versterkers met een 3,5 mm AUX-ingang of RCA-ingangen draadloos worden gemaakt met een Bluetooth-adapter. Controleer de beschikbare audio-ingangen op je versterker voordat je een Bluetooth-adapter aanschaft.

Er zijn verschillende soorten Bluetooth-adapters beschikbaar, zoals draagbare adapters, adapters met aptX-ondersteuning voor betere geluidskwaliteit en adapters met extra functies zoals NFC-koppeling. Kies een adapter die compatibel is met je versterker en voldoet aan je persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Sluit de Bluetooth-adapter aan op de audio-ingangen van je versterker, zoals de 3,5 mm AUX-ingang of de RCA-ingangen. Gebruik hiervoor de juiste kabels, zoals een 3,5 mm audiokabel of een RCA-naar-3,5 mm audiokabel, afhankelijk van de beschikbare aansluitingen op je versterker.

Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat. Zoek naar beschikbare Bluetooth-apparaten en selecteer de Bluetooth-adapter die je hebt aangesloten op je versterker. Volg de instructies op je apparaat om de verbinding tot stand te brengen. In sommige gevallen moet je mogelijk een pincode invoeren om de koppeling te voltooien.

Dit hangt af van de mogelijkheden van de Bluetooth-adapter die je gebruikt. Sommige adapters ondersteunen meerdere apparaten, terwijl andere alleen één apparaat tegelijk kunnen verbinden. Raadpleeg de specificaties van de Bluetooth-adapter voor meer informatie.

De geluidskwaliteit kan enigszins worden beïnvloed door de Bluetooth-verbinding. Sommige geavanceerde Bluetooth-adapters bieden echter ondersteuning voor aptX, een audiocodec die een betere geluidskwaliteit biedt dan standaard Bluetooth-audio. Overweeg een Bluetooth-adapter met aptX-ondersteuning voor een betere geluidservaring.

Ja, je kunt nog steeds andere audiobronnen gebruiken nadat je versterker draadloos is gemaakt. Schakel gewoon over naar de juiste audio-ingang op je versterker om te luisteren naar andere bronnen, zoals een cd-speler of een platenspeler.

Ja, als je besluit de draadloze functionaliteit niet langer te gebruiken, kun je de Bluetooth-adapter eenvoudig loskoppelen en je versterker terugbrengen naar de oorspronkelijke staat. Dit stelt je in staat om te schakelen tussen draadloze en bekabelde audiobronnen, afhankelijk van je behoeften.

Er is iets magisch aan het geluid dat voortkomt uit een oude versterker. De warmte, de diepte en de karakteristieke klank kunnen ons nostalgisch doen verlangen naar de dagen van weleer. Maar wat als je diezelfde geweldige geluidskwaliteit kunt behouden en tegelijkertijd kunt genieten van draadloze vrijheid? Het antwoord ligt in het upgraden van je oude versterker met een Bluetooth-adapter.

Stap 1: Onderzoek en selecteer de juiste Bluetooth-adapter

Het begint allemaal met het kiezen van de juiste Bluetooth-adapter voor je specifieke behoeften. Er zijn verschillende soorten Bluetooth-adapters op de markt, dus het is belangrijk om wat onderzoek te doen en de juiste keuze te maken. Let op de volgende factoren bij het selecteren van een Bluetooth-adapter:

  • Compatibiliteit: Controleer of de adapter compatibel is met de audio-ingangen van je oude versterker. De meest voorkomende aansluitingen zijn een 3,5 mm AUX-ingang (links) of RCA-aansluitingen (rechts).Aux of RCA ingang voor bluetooth adapter

  • Functionaliteit: Sommige Bluetooth-adapters bieden extra functies zoals aptX-ondersteuning voor een betere geluidskwaliteit of NFC-koppeling voor gemakkelijke verbindingen. Overweeg welke functies belangrijk voor je zijn. aptX zorgt voor minder vertraging, handig voor TV kijken of een muziek instrument bespelen. NFC is draadloos snel een verbinding maken met de adapter vanaf je telefoon door hem dichtbij de adapter te houden. 

  • Bereik: Controleer het bereik van de Bluetooth-adapter om ervoor te zorgen dat het voldoende is voor jouw behoeften. Een bereik van ongeveer 10 meter is meestal voldoende voor gebruik binnenshuis.

Stap 2: Sluit de Bluetooth-adapter aan op je versterker

Nu je de juiste Bluetooth-adapter hebt gekozen, is het tijd om deze aan te sluiten op je oude versterker. Volg deze stappen:

  1. Zoek de audio-ingangen op je versterker. De meest voorkomende aansluitingen zijn een 3,5 mm AUX-ingang of RCA-aansluitingen.

  2. Als je versterker een 3,5 mm AUX-ingang heeft, sluit je de Bluetooth-adapter eenvoudig aan met behulp van een 3,5 mm audiokabel. Zorg ervoor dat de adapter stevig is aangesloten.

  3. Als je versterker RCA-ingangen heeft, gebruik dan een RCA-naar-3,5 mm audiokabel om de verbinding tot stand te brengen. Sluit de RCA-kabels aan op de juiste ingangen op je versterker en verbind de 3,5 mm stekker met de Bluetooth-adapter.

  4. Zorg ervoor dat de adapter is ingeschakeld en klaar is om verbinding te maken.

Stap 3: Maak verbinding met je Bluetooth-apparaat

Nu de Bluetooth-adapter correct is aangesloten op je versterker, is het tijd om verbinding te maken met je Bluetooth-apparaat, zoals je smartphone, tablet of laptop. Volg deze stappen:

  1. Zorg ervoor dat Bluetooth is ingeschakeld op je apparaat. Ga naar de Bluetooth-instellingen en schakel het in.

  2. Zoek naar beschikbare Bluetooth-apparaten. Je zou de naam van de Bluetooth-adapter moeten zien in de lijst van beschikbare apparaten.

  3. Selecteer de Bluetooth-adapter en maak verbinding. Mogelijk moet je een pincode invoeren om de verbinding tot stand te brengen. Raadpleeg de handleiding van de Bluetooth-adapter voor specifieke instructies.

  4. Zodra de verbinding tot stand is gebracht, is je Bluetooth-apparaat gekoppeld aan je oude versterker. Je bent nu klaar om draadloos muziek te streamen.

Stap 4: Geniet van draadloze vrijheid

Nu je oude versterker draadloos is gemaakt met behulp van de Bluetooth-adapter, kun je genieten van de vrijheid om je muziek draadloos te streamen. Hier zijn een paar suggesties om het meeste uit je draadloze setup te halen:

  • Maak verbinding met je favoriete muziekstreamingdiensten op je Bluetooth-apparaat en stream muziek rechtstreeks naar je versterker.

  • Speel draadloos muziek af vanaf je smartphone, tablet of laptop zonder gedoe met kabels.

  • Verbind je televisie via Bluetooth met je oude versterker en geniet van een verbeterde audiokwaliteit bij het kijken naar films en series.

  • Voeg een Bluetooth-zender toe aan je platenspeler om vinylplaten draadloos af te spelen via je oude versterker.

Stream films, muziek en vinylplaten

Conclusie:

Het draadloos maken van je oude versterker met een Bluetooth-adapter opent een wereld van mogelijkheden om je muziekervaring te verbeteren. Met de juiste Bluetooth-adapter en een eenvoudige installatieprocedure kun je genieten van draadloze vrijheid zonder in te leveren op geluidskwaliteit. Ga aan de slag, herontdek je muziekcollectie en beleef een naadloze audio-ervaring met je geliefde oude versterker.

2 reacties

Casper Bos

Casper Bos

Goedenavond Ivo,

Het verbinden van een oude versterker en een cd-speler met Bluetooth kan een uitdaging zijn, omdat oudere audioapparatuur meestal niet is uitgerust met Bluetooth-functionaliteit. Om deze apparaten draadloos te laten communiceren via Bluetooth, hebt u een Bluetooth-adapter nodig. Hier is hoe je dit kunt doen:

Schaf een Bluetooth-adapter aan: Koop een Bluetooth-audio-ontvanger (ook wel Bluetooth-adapter genoemd) die geschikt is voor jouw versterker. Er zijn verschillende soorten Bluetooth-adapters beschikbaar, zoals die met een 3,5 mm audio-uitgang of met RCA (tulp) audiouitgangen, afhankelijk van de ingangen van je versterker.

Deze adapter is geschikt → https://www.brightsideonline.store/products/bluetooth-adapter-transmitter-receiver-3-5mm-aux-bluetooth-audio-ontvanger-zender

Sluit de Bluetooth-adapter aan: Sluit de Bluetooth-adapter aan op de versterker met behulp van de juiste audiokabels. Als je versterker een 3,5 mm ingang heeft, gebruik dan een kabel met een 3,5 mm stekker aan de ene kant en de juiste aansluiting voor de Bluetooth-adapter aan de andere kant. Als je versterker RCA-ingangen heeft, gebruik dan een kabel met RCA-aansluitingen.

Koppel je apparaten: Zet de Bluetooth-adapter in de koppelingsmodus volgens de instructies van de fabrikant. Ga vervolgens naar de Bluetooth-instellingen van je bronapparaat (bijvoorbeeld een smartphone of tablet) en zoek naar beschikbare Bluetooth-apparaten. Selecteer de Bluetooth-adapter in de lijst en koppel de apparaten.

Afspelen: Nadat de apparaten zijn gekoppeld, zou je geluid van je bronapparaat via de Bluetooth-adapter naar de versterker moeten kunnen sturen. Start een nummer of audiobestand op je bronapparaat en het geluid zou via de versterker moeten worden afgespeeld.

Merk op dat de kwaliteit van de audio mogelijk niet zo hoog is als bij bedrade verbindingen, afhankelijk van de kwaliteit van de Bluetooth-adapter en de codecs die worden ondersteund. Zorg ervoor dat de versterker is ingeschakeld en is ingesteld op de juiste ingang om het geluid van de Bluetooth-adapter te ontvangen.

Dit is een algemene procedure, en de exacte stappen kunnen variëren op basis van de specifieke modellen van je versterker en Bluetooth-adapter. Raadpleeg de handleidingen van de apparaten voor gedetailleerde instructies.

Met vriendelijk groet,

Casper Bos
Brightside Online

Goedenavond Ivo,

Het verbinden van een oude versterker en een cd-speler met Bluetooth kan een uitdaging zijn, omdat oudere audioapparatuur meestal niet is uitgerust met Bluetooth-functionaliteit. Om deze apparaten draadloos te laten communiceren via Bluetooth, hebt u een Bluetooth-adapter nodig. Hier is hoe je dit kunt doen:

Schaf een Bluetooth-adapter aan: Koop een Bluetooth-audio-ontvanger (ook wel Bluetooth-adapter genoemd) die geschikt is voor jouw versterker. Er zijn verschillende soorten Bluetooth-adapters beschikbaar, zoals die met een 3,5 mm audio-uitgang of met RCA (tulp) audiouitgangen, afhankelijk van de ingangen van je versterker.

Deze adapter is geschikt → https://www.brightsideonline.store/products/bluetooth-adapter-transmitter-receiver-3-5mm-aux-bluetooth-audio-ontvanger-zender

Sluit de Bluetooth-adapter aan: Sluit de Bluetooth-adapter aan op de versterker met behulp van de juiste audiokabels. Als je versterker een 3,5 mm ingang heeft, gebruik dan een kabel met een 3,5 mm stekker aan de ene kant en de juiste aansluiting voor de Bluetooth-adapter aan de andere kant. Als je versterker RCA-ingangen heeft, gebruik dan een kabel met RCA-aansluitingen.

Koppel je apparaten: Zet de Bluetooth-adapter in de koppelingsmodus volgens de instructies van de fabrikant. Ga vervolgens naar de Bluetooth-instellingen van je bronapparaat (bijvoorbeeld een smartphone of tablet) en zoek naar beschikbare Bluetooth-apparaten. Selecteer de Bluetooth-adapter in de lijst en koppel de apparaten.

Afspelen: Nadat de apparaten zijn gekoppeld, zou je geluid van je bronapparaat via de Bluetooth-adapter naar de versterker moeten kunnen sturen. Start een nummer of audiobestand op je bronapparaat en het geluid zou via de versterker moeten worden afgespeeld.

Merk op dat de kwaliteit van de audio mogelijk niet zo hoog is als bij bedrade verbindingen, afhankelijk van de kwaliteit van de Bluetooth-adapter en de codecs die worden ondersteund. Zorg ervoor dat de versterker is ingeschakeld en is ingesteld op de juiste ingang om het geluid van de Bluetooth-adapter te ontvangen.

Dit is een algemene procedure, en de exacte stappen kunnen variëren op basis van de specifieke modellen van je versterker en Bluetooth-adapter. Raadpleeg de handleidingen van de apparaten voor gedetailleerde instructies.

Met vriendelijk groet,

Casper Bos
Brightside Online

ivo

ivo

hey
Heb oude versterker en cd speler ?wil graag verbinden met bluetooth box.
kan dit of geven jullie goei voorstel.
grtj Ivo

hey
Heb oude versterker en cd speler ?wil graag verbinden met bluetooth box.
kan dit of geven jullie goei voorstel.
grtj Ivo

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voor dat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Lees verder

Wie heeft wifi ontdekt?
Wifi

Wie heeft wifi ontdekt?

Wifi: we kunnen niet meer zonder. Het zorgt ervoor dat we altijd verbinding kunnen maken met het internet. Het is moeilijk voor te stellen, maar er was een tijd toen er nog geen wifi bestond. Wie heeft wifi ontdekt? En hoe lang bestaat het al? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en duiken we dieper in de geschiedenis van wifi. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: onze eigen Nederlandse Cees Links wordt als de grondlegger van wifi beschouwd.  Wie heeft wifi ontdekt? Wifi is niet bedacht door één persoon, maar door verschillende groepen en personen over de hele wereld. Toch wordt de Nederlander Cees Links, samen met Vic Hayes (ook een Nederlander), gezien als een van de grondleggers van wifi.  Cees Links begon in 1975 aan de studie Elektrotechniek in Enschede. Na het afronden van zijn master Toegepaste Wiskunde en verschillende baantjes kwam hij terecht bij NCR Computers. Hier gaf hij leiding aan een team dat werkte aan het draadloos verbinden van computers met een netwerk.  Wanneer is wifi uitgevonden? In 1988 is wifi uitgevonden, maar dit was toen nog lang niet bekend bij het grote publiek. Pas in 1999 werd de eerste consumentencomputer met wifi op de markt gebracht. Cees liep toen al jaren rond met zijn eigen laptop om de potentie van draadloos netwerk te laten zien. Toch vonden veel mensen het niet betrouwbaar genoeg. Toen was er een grote doorbraak: Steve Jobs belde Cees Links en vroeg of hij wilde langskomen. Cees kwam langs en gaf een pitch aan Steve Jobs over draadloos netwerk. Hij overtuigde Jobs en moest vervolgens aan een aantal eisen voldoen, wilde Apple de wifi gaan gebruiken.  Dankzij de pitch van Cees maakte het grote publiek in 1999 kennis met wifi. Dankzij Steve Jobs en Apple werd wifi eindelijk door consumenten gebruikt. Hoe is de naam bedacht? Wifi werd oorspronkelijk gezien als de afkorting van ‘wireless fidelity’, maar het is enkel een handelsnaam. De naam werd bedacht voor commercieel gebruik toen het draadloze netwerk op de markt kwam.  Vroeger werd wifi als Wi-Fi geschreven, met een koppelteken. Dit is echter later weggelaten omdat het eigenlijk geen betekenis had. We noemen het dus nu wifi, maar de schrijfwijze met koppelteken komt af en toe ook nog voor.  Conclusie: wie heeft wifi ontdekt? In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag: wie heeft wifi ontdekt. Alhoewel het draadloos verbinden van computers met een netwerk niet specifiek door één persoon is ontdekt, wordt Nederlander Cees Links gezien als de grondlegger van wifi. Pas in 1999 werd wifi populair, met de hulp van Cees Links en de invloed van Apple.  Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder wifi. Een slechte verbinding en langzaam internet is zelfs een van onze grootste ergernissen. Dankzij de wifi adapters van Brightside Online kan je altijd razendsnel internetten met wifi!
Voorkom Hoge Boetes - Schakel over naar Bluetooth Receivers voor Veilig Bellen achter het Stuur!
Alles voor op reis

Voorkom Hoge Boetes - Schakel over naar Bluetooth Receivers voor Veilig Bellen achter het Stuur!

Voorkom hoge boetes voor het gebruik van de telefoon achter het stuur. Met Bluetooth Receivers van onze webshop kun je veilig bellen zonder je handen van het stuur te halen. Kies voor verantwoord rijgedrag en blijf verbonden op een veilige manier.
Optimaal thuiswerken: de must-have accessoires voor jouw thuiskantoor
Bluetooth

Optimaal thuiswerken: de must-have accessoires voor jouw thuiskantoor

Ontdek de essentiële accessoires voor optimaal thuiswerken: een HDMI switch voor eenvoudig schakelen tussen apparaten, een Ethernet adapter voor een stabiele internetverbinding, een wifi adapter voor draadloos werken, een Bluetooth adapter voor draadloze apparaten, en een USB-C naar HDMI kabel voor het aansluiten van een laptop op een externe monitor. Verbeter je thuiswerkervaring vandaag nog!
Onmisbare reisbenodigdheden: Geniet van draadloze muziek in de auto!
Alles voor op reis

Onmisbare reisbenodigdheden: Geniet van draadloze muziek in de auto!

Ontdek de essentiële reisbenodigdheden voor een geweldige reiservaring. Een absolute must-have is de Bluetooth Receiver van Brightside Online, waarmee je onderweg in de auto draadloos van je favoriete muziek kunt genieten. Vergeet bijvoorbeeld ook niet een powerbank, autolader en auto-organizer mee te nemen!
Wie heeft wifi ontdekt?
Wifi

Wie heeft wifi ontdekt?

Wifi: we kunnen niet meer zonder. Het zorgt ervoor dat we altijd verbinding kunnen maken met het internet. Het is moeilijk voor te stellen, maar er was een tijd toen er nog geen wifi bestond. Wie heeft wifi ontdekt? En hoe lang bestaat het al? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en duiken we dieper in de geschiedenis van wifi. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: onze eigen Nederlandse Cees Links wordt als de grondlegger van wifi beschouwd.  Wie heeft wifi ontdekt? Wifi is niet bedacht door één persoon, maar door verschillende groepen en personen over de hele wereld. Toch wordt de Nederlander Cees Links, samen met Vic Hayes (ook een Nederlander), gezien als een van de grondleggers van wifi.  Cees Links begon in 1975 aan de studie Elektrotechniek in Enschede. Na het afronden van zijn master Toegepaste Wiskunde en verschillende baantjes kwam hij terecht bij NCR Computers. Hier gaf hij leiding aan een team dat werkte aan het draadloos verbinden van computers met een netwerk.  Wanneer is wifi uitgevonden? In 1988 is wifi uitgevonden, maar dit was toen nog lang niet bekend bij het grote publiek. Pas in 1999 werd de eerste consumentencomputer met wifi op de markt gebracht. Cees liep toen al jaren rond met zijn eigen laptop om de potentie van draadloos netwerk te laten zien. Toch vonden veel mensen het niet betrouwbaar genoeg. Toen was er een grote doorbraak: Steve Jobs belde Cees Links en vroeg of hij wilde langskomen. Cees kwam langs en gaf een pitch aan Steve Jobs over draadloos netwerk. Hij overtuigde Jobs en moest vervolgens aan een aantal eisen voldoen, wilde Apple de wifi gaan gebruiken.  Dankzij de pitch van Cees maakte het grote publiek in 1999 kennis met wifi. Dankzij Steve Jobs en Apple werd wifi eindelijk door consumenten gebruikt. Hoe is de naam bedacht? Wifi werd oorspronkelijk gezien als de afkorting van ‘wireless fidelity’, maar het is enkel een handelsnaam. De naam werd bedacht voor commercieel gebruik toen het draadloze netwerk op de markt kwam.  Vroeger werd wifi als Wi-Fi geschreven, met een koppelteken. Dit is echter later weggelaten omdat het eigenlijk geen betekenis had. We noemen het dus nu wifi, maar de schrijfwijze met koppelteken komt af en toe ook nog voor.  Conclusie: wie heeft wifi ontdekt? In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag: wie heeft wifi ontdekt. Alhoewel het draadloos verbinden van computers met een netwerk niet specifiek door één persoon is ontdekt, wordt Nederlander Cees Links gezien als de grondlegger van wifi. Pas in 1999 werd wifi populair, met de hulp van Cees Links en de invloed van Apple.  Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder wifi. Een slechte verbinding en langzaam internet is zelfs een van onze grootste ergernissen. Dankzij de wifi adapters van Brightside Online kan je altijd razendsnel internetten met wifi!
Voorkom Hoge Boetes - Schakel over naar Bluetooth Receivers voor Veilig Bellen achter het Stuur!
Alles voor op reis

Voorkom Hoge Boetes - Schakel over naar Bluetooth Receivers voor Veilig Bellen achter het Stuur!

Voorkom hoge boetes voor het gebruik van de telefoon achter het stuur. Met Bluetooth Receivers van onze webshop kun je veilig bellen zonder je handen van het stuur te halen. Kies voor verantwoord rijgedrag en blijf verbonden op een veilige manier.
Optimaal thuiswerken: de must-have accessoires voor jouw thuiskantoor
Bluetooth

Optimaal thuiswerken: de must-have accessoires voor jouw thuiskantoor

Ontdek de essentiële accessoires voor optimaal thuiswerken: een HDMI switch voor eenvoudig schakelen tussen apparaten, een Ethernet adapter voor een stabiele internetverbinding, een wifi adapter voor draadloos werken, een Bluetooth adapter voor draadloze apparaten, en een USB-C naar HDMI kabel voor het aansluiten van een laptop op een externe monitor. Verbeter je thuiswerkervaring vandaag nog!
Onmisbare reisbenodigdheden: Geniet van draadloze muziek in de auto!
Alles voor op reis

Onmisbare reisbenodigdheden: Geniet van draadloze muziek in de auto!

Ontdek de essentiële reisbenodigdheden voor een geweldige reiservaring. Een absolute must-have is de Bluetooth Receiver van Brightside Online, waarmee je onderweg in de auto draadloos van je favoriete muziek kunt genieten. Vergeet bijvoorbeeld ook niet een powerbank, autolader en auto-organizer mee te nemen!

Gratis verzending!

Gratis verzending binnen heel Nederland. Lees meer

blue-smoke

Altijd de beste deals?

15% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste deals, nieuwe producten en uitverkoop. Direct in je mailbox.