Wifi voor in de auto: hoe werkt het?

Wifi voor in de auto: hoe werkt het?

Ben je veel onderweg? Dan kan het handig zijn om wifi in de auto te hebben. Met wifi blijf je altijd up-to-date met realtime navigatie- en verkeersinformatie en je passagiers zijn makkelijker te entertainen met internet tijdens een lange reis. Maar hoe werkt wifi voor in de auto? Kun je internetten in iedere auto? En wat heb je hier dan voor nodig? Wij zoeken het voor je uit!

Simkaart

De meest moderne auto’s beschikken over wifi. In dit geval heb je alleen een simkaart nodig om wifi te gebruiken in de auto. Deze simkaart plaats je in een speciale simkaart sleuf. Vervolgens heb je toegang tot internet.

Je hoeft echter niet de nieuwste auto te hebben om wifi in de auto te kunnen gebruiken. Voor andere auto’s zijn er andere mogelijkheden, zoals het gebruik van een mobiele hotspot of speciale wifi adapter. Let op: je hebt altijd een simkaart nodig om wifi te gebruiken. Zonder simkaart heb je geen toegang tot een stabiele internetverbinding. 

Een mobiele hotspot

Een van de meest populaire en makkelijke manieren om wifi in de auto te krijgen, is via een mobiele hotspot. Door de mobiele hotspot op een mobiel apparaat aan te zetten, kunnen meerdere mensen gebruik maken van jouw internetverbinding. 

Een nadeel van een mobiele hotspot is dat deze geen groot bereik heeft. Dus heb je een grote gezinsauto? Dan kan niet iedereen gebruik maken van het internet.

Wifi adapter voor in de auto

Een andere manier om wifi voor in de auto te installeren, is door een wifi adapter te gebruiken. Dit wordt ook wel een wifi dongle genoemd. Deze adapter is klein en compact waardoor het weinig ruimte in de auto in beslag neemt. Je sluit het apparaat aan op de USB-poort van je auto en vervolgens werkt deze als een mobiele hotspot. Vervolgens kunnen passagiers verbinding maken met het internetsignaal dat wordt uitgezonden door de draadloze wifi adapter. 

Een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden, is het bereik van de wifi dongle. Deze moet groot genoeg zijn om iedereen te kunnen voorzien van internet.

Bekijk onze draadloze wifi adapters ->

Wil je wifi in de auto gebruiken om liedjes te luisteren? Dit kan je ook doen met een Bluetooth adapter voor in de auto. Deze adapter streamt direct muziek via de aux-kabel naar de luidsprekers van je auto.

Mifi router

Ga je met het gezin op reis of heb je een busje gehuurd? En wil je dat iedereen gebruik kan maken van wifi voor in de auto? Dan is een mifi router een goede keuze. Met een mifi router kun je eenvoudig een wifi-hotspot opzetten. Maar liefst 15 tot 20 mensen kunnen verbinding maken met het mobiele netwerk, dit maakt het ideaal voor grote gezinnen of vriendengroepen. 

Daarnaast is de verbinding via een mifi router erg stabiel. Dus Netflix in 4K kijken is gewoon mogelijk. Een mifi router is een draadloos apparaat en daardoor is er geen bekabeling nodig. Houd er wel rekening mee dat je het apparaat zelf moet opladen; vergeet dit dus niet. 

Gratis verzending!

Gratis verzending binnen heel Nederland. Lees meer

blue-smoke

Altijd de beste deals?

15% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste deals, nieuwe producten en uitverkoop. Direct in je mailbox.