HDMI schakelaars (switches) van Brightside Online

HDMI switches, schakelaars en het verschil met een splitter

Een HDMI-switch, HDMI schakelaar of HDMI verdeler wat kun je er mee?

Snel een antwoord

Veel gestelde vragen (FAQ) over HDMI switches

Met een HDMI switch kun je wisselen tussen de verschillende HDMI signalen. Met een HDMI splitter kun je hetzelfde beeld op 2 of meer schermen weergeven. Dat kan met een HDMI switch niet.

Nee, normaal gesproken is het HDMI signaal genoeg om de switch van stroom te voorzien. Wel zijn er uitzonderingen. Bij grote kabel lengtes, langer dan 5 meter of als er te weinig apparaten aangesloten zijn kan het zo zijn dat er extra stoom nodig is. Maar dit is volledig afhankelijk van het model. De meeste HDMI swiches dan wel niet alle hebben enkel 5 volt nodig (uit alle USB aansluitingen komt 5V) en zijn daarmee vrij eenvoudig te poweren.

HDMI schakelaars, wat zijn ze eigenlijk en wat kan je ermee? Het is belangrijk dat we een onderscheid maken tussen een HDMI switch (schakelaar) en een HDMI splitter. Deze kunnen namelijk absoluut niet hetzelfde en worden vaak door elkaar gehaald.

Een HDMI switch kan gebruikt worden om meerdere inputs zoals een computer, gameconsole of Chromecast te verbinden aan één output zoals een televisie, monitor of beamer. Maar het is vooral handig als je te weinig of maar één HDMI ingang op je televisie of monitor hebt. Als je bijvoorbeeld drie apparaten op je monitor wilt aansluiten en je niet elke keer van HDMI kabel wilt wisselen dan biedt een HDMI schakelaar de uitkomst. Met een HDMI switch kun je de drie apparaten aansluiten op de HDMI switch, en één uitgang aansluiten op je monitor. Doormiddel van een knop op de HDMI switch schakel je tussen de verschillende inputkanalen.

Verder is er ook nog de keuze voor een bi-directionele HDMI switch. Deze werkt beide kanten op. Met een bi-directionele HDMI schakelaar kun je de ingangen ook gebruiken als uitgangen en andersom. Hiermee kun je dus vanaf een outputapparaat bepalen op welke uitgang en dus scherm je het beeld wilt weergeven. Stel je voor je hebt één computer, één beamer en één monitor. Met de bi-directionele switch kun je dus gemakkelijk schakelen tussen je monitor en beamer zonder van HDMI kabel te hoeven wisselen. Naast dat dit super handig is moet je als nog om te kunnen schakelen op de knop op de HDMI switch drukken. Hiervoor zijn er ook HDMI schakelaars met afstandsbediening beschikbaar. Zo kun je vanaf de bank schakelen tussen je apparaten zonder HDMI kabels te hoeven om te wisselen. Dit gaat meestal met infrarood zoals de meeste afstandsbediening. De HDMI switch met afstandsbediening van Brightside Online wordt geleverd met een IR ontvanger waardoor je de switch zelf mooi kan wegwerken. Let op! Wat belangrijk is om te weten over HDMI switches is dat het beeld niet gedupliceerd kan worden. Ook bij een bi-directionele HDMI schakelaar kan er enkel gewisseld worden van HDMI signaal. Voor het dupliceren van het HDMI signaal is een HDMI splitter bedoeld deze split als het ware het signaal in twee om het op twee monitoren tegelijk weer te geven zoals hieronder in de afbeelding schematisch te zien is.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voor dat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Lees verder

Wie heeft wifi ontdekt?
Wifi

Wie heeft wifi ontdekt?

Wifi: we kunnen niet meer zonder. Het zorgt ervoor dat we altijd verbinding kunnen maken met het internet. Het is moeilijk voor te stellen, maar er was een tijd toen er nog geen wifi bestond. Wie heeft wifi ontdekt? En hoe lang bestaat het al? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen en duiken we dieper in de geschiedenis van wifi. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: onze eigen Nederlandse Cees Links wordt als de grondlegger van wifi beschouwd.  Wie heeft wifi ontdekt? Wifi is niet bedacht door één persoon, maar door verschillende groepen en personen over de hele wereld. Toch wordt de Nederlander Cees Links, samen met Vic Hayes (ook een Nederlander), gezien als een van de grondleggers van wifi.  Cees Links begon in 1975 aan de studie Elektrotechniek in Enschede. Na het afronden van zijn master Toegepaste Wiskunde en verschillende baantjes kwam hij terecht bij NCR Computers. Hier gaf hij leiding aan een team dat werkte aan het draadloos verbinden van computers met een netwerk.  Wanneer is wifi uitgevonden? In 1988 is wifi uitgevonden, maar dit was toen nog lang niet bekend bij het grote publiek. Pas in 1999 werd de eerste consumentencomputer met wifi op de markt gebracht. Cees liep toen al jaren rond met zijn eigen laptop om de potentie van draadloos netwerk te laten zien. Toch vonden veel mensen het niet betrouwbaar genoeg. Toen was er een grote doorbraak: Steve Jobs belde Cees Links en vroeg of hij wilde langskomen. Cees kwam langs en gaf een pitch aan Steve Jobs over draadloos netwerk. Hij overtuigde Jobs en moest vervolgens aan een aantal eisen voldoen, wilde Apple de wifi gaan gebruiken.  Dankzij de pitch van Cees maakte het grote publiek in 1999 kennis met wifi. Dankzij Steve Jobs en Apple werd wifi eindelijk door consumenten gebruikt. Hoe is de naam bedacht? Wifi werd oorspronkelijk gezien als de afkorting van ‘wireless fidelity’, maar het is enkel een handelsnaam. De naam werd bedacht voor commercieel gebruik toen het draadloze netwerk op de markt kwam.  Vroeger werd wifi als Wi-Fi geschreven, met een koppelteken. Dit is echter later weggelaten omdat het eigenlijk geen betekenis had. We noemen het dus nu wifi, maar de schrijfwijze met koppelteken komt af en toe ook nog voor.  Conclusie: wie heeft wifi ontdekt? In dit artikel hebben we antwoord gegeven op de vraag: wie heeft wifi ontdekt. Alhoewel het draadloos verbinden van computers met een netwerk niet specifiek door één persoon is ontdekt, wordt Nederlander Cees Links gezien als de grondlegger van wifi. Pas in 1999 werd wifi populair, met de hulp van Cees Links en de invloed van Apple.  Tegenwoordig kunnen we niet meer zonder wifi. Een slechte verbinding en langzaam internet is zelfs een van onze grootste ergernissen. Dankzij de wifi adapters van Brightside Online kan je altijd razendsnel internetten met wifi!
Voorkom Hoge Boetes - Schakel over naar Bluetooth Receivers voor Veilig Bellen achter het Stuur!
Alles voor op reis

Voorkom Hoge Boetes - Schakel over naar Bluetooth Receivers voor Veilig Bellen achter het Stuur!

Voorkom hoge boetes voor het gebruik van de telefoon achter het stuur. Met Bluetooth Receivers van onze webshop kun je veilig bellen zonder je handen van het stuur te halen. Kies voor verantwoord rijgedrag en blijf verbonden op een veilige manier.
Optimaal thuiswerken: de must-have accessoires voor jouw thuiskantoor
Bluetooth

Optimaal thuiswerken: de must-have accessoires voor jouw thuiskantoor

Ontdek de essentiële accessoires voor optimaal thuiswerken: een HDMI switch voor eenvoudig schakelen tussen apparaten, een Ethernet adapter voor een stabiele internetverbinding, een wifi adapter voor draadloos werken, een Bluetooth adapter voor draadloze apparaten, en een USB-C naar HDMI kabel voor het aansluiten van een laptop op een externe monitor. Verbeter je thuiswerkervaring vandaag nog!

Gratis verzending!

Gratis verzending binnen heel Nederland. Lees meer

blue-smoke

Altijd de beste deals?

15% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste deals, nieuwe producten en uitverkoop. Direct in je mailbox.