HDMI schakelaars (switches) van Brightside Online

HDMI switches, schakelaars en het verschil met een splitter

Een HDMI-switch, HDMI schakelaar of HDMI verdeler wat kun je er mee?

Snel een antwoord

Veel gestelde vragen (FAQ) over HDMI switches

Met een HDMI switch kun je wisselen tussen de verschillende HDMI signalen. Met een HDMI splitter kun je hetzelfde beeld op 2 of meer schermen weergeven. Dat kan met een HDMI switch niet.

Nee, normaal gesproken is het HDMI signaal genoeg om de switch van stroom te voorzien. Wel zijn er uitzonderingen. Bij grote kabel lengtes, langer dan 5 meter of als er te weinig apparaten aangesloten zijn kan het zo zijn dat er extra stoom nodig is. Maar dit is volledig afhankelijk van het model. De meeste HDMI swiches dan wel niet alle hebben enkel 5 volt nodig (uit alle USB aansluitingen komt 5V) en zijn daarmee vrij eenvoudig te poweren.

HDMI schakelaars, wat zijn ze eigenlijk en wat kan je ermee? Het is belangrijk dat we een onderscheid maken tussen een HDMI switch (schakelaar) en een HDMI splitter. Deze kunnen namelijk absoluut niet hetzelfde en worden vaak door elkaar gehaald.

Een HDMI switch kan gebruikt worden om meerdere inputs zoals een computer, gameconsole of Chromecast te verbinden aan één output zoals een televisie, monitor of beamer. Maar het is vooral handig als je te weinig of maar één HDMI ingang op je televisie of monitor hebt. Als je bijvoorbeeld drie apparaten op je monitor wilt aansluiten en je niet elke keer van HDMI kabel wilt wisselen dan biedt een HDMI schakelaar de uitkomst. Met een HDMI switch kun je de drie apparaten aansluiten op de HDMI switch, en één uitgang aansluiten op je monitor. Doormiddel van een knop op de HDMI switch schakel je tussen de verschillende inputkanalen.

Verder is er ook nog de keuze voor een bi-directionele HDMI switch. Deze werkt beide kanten op. Met een bi-directionele HDMI schakelaar kun je de ingangen ook gebruiken als uitgangen en andersom. Hiermee kun je dus vanaf een outputapparaat bepalen op welke uitgang en dus scherm je het beeld wilt weergeven. Stel je voor je hebt één computer, één beamer en één monitor. Met de bi-directionele switch kun je dus gemakkelijk schakelen tussen je monitor en beamer zonder van HDMI kabel te hoeven wisselen. Naast dat dit super handig is moet je als nog om te kunnen schakelen op de knop op de HDMI switch drukken. Hiervoor zijn er ook HDMI schakelaars met afstandsbediening beschikbaar. Zo kun je vanaf de bank schakelen tussen je apparaten zonder HDMI kabels te hoeven om te wisselen. Dit gaat meestal met infrarood zoals de meeste afstandsbediening. De HDMI switch met afstandsbediening van Brightside Online wordt geleverd met een IR ontvanger waardoor je de switch zelf mooi kan wegwerken. Let op! Wat belangrijk is om te weten over HDMI switches is dat het beeld niet gedupliceerd kan worden. Ook bij een bi-directionele HDMI schakelaar kan er enkel gewisseld worden van HDMI signaal. Voor het dupliceren van het HDMI signaal is een HDMI splitter bedoeld deze split als het ware het signaal in twee om het op twee monitoren tegelijk weer te geven zoals hieronder in de afbeelding schematisch te zien is.

Laat een reactie achter

Alle reacties worden gemodereerd voor dat ze worden geplaatst.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Lees verder

Wifi voor in de auto: hoe werkt het?
auto

Wifi voor in de auto: hoe werkt het?

Ben je veel onderweg? Dan kan het handig zijn om wifi in de auto te hebben. Met wifi blijf je altijd up-to-date met realtime navigatie- en verkeersinformatie en je passagiers zijn makkelijker te entertainen met internet tijdens een lange reis. Maar hoe werkt wifi voor in de auto? Kun je internetten in iedere auto? En wat heb je hier dan voor nodig? Wij zoeken het voor je uit! Simkaart De meest moderne auto’s beschikken over wifi. In dit geval heb je alleen een simkaart nodig om wifi te gebruiken in de auto. Deze simkaart plaats je in een speciale simkaart sleuf. Vervolgens heb je toegang tot internet. Je hoeft echter niet de nieuwste auto te hebben om wifi in de auto te kunnen gebruiken. Voor andere auto’s zijn er andere mogelijkheden, zoals het gebruik van een mobiele hotspot of speciale wifi adapter. Let op: je hebt altijd een simkaart nodig om wifi te gebruiken. Zonder simkaart heb je geen toegang tot een stabiele internetverbinding.  Een mobiele hotspot Een van de meest populaire en makkelijke manieren om wifi in de auto te krijgen, is via een mobiele hotspot. Door de mobiele hotspot op een mobiel apparaat aan te zetten, kunnen meerdere mensen gebruik maken van jouw internetverbinding.  Een nadeel van een mobiele hotspot is dat deze geen groot bereik heeft. Dus heb je een grote gezinsauto? Dan kan niet iedereen gebruik maken van het internet. Wifi adapter voor in de auto Een andere manier om wifi voor in de auto te installeren, is door een wifi adapter te gebruiken. Dit wordt ook wel een wifi dongle genoemd. Deze adapter is klein en compact waardoor het weinig ruimte in de auto in beslag neemt. Je sluit het apparaat aan op de USB-poort van je auto en vervolgens werkt deze als een mobiele hotspot. Vervolgens kunnen passagiers verbinding maken met het internetsignaal dat wordt uitgezonden door de draadloze wifi adapter.  Een belangrijk aspect waar je rekening mee moet houden, is het bereik van de wifi dongle. Deze moet groot genoeg zijn om iedereen te kunnen voorzien van internet. Bekijk onze draadloze wifi adapters -> Wil je wifi in de auto gebruiken om liedjes te luisteren? Dit kan je ook doen met een Bluetooth adapter voor in de auto. Deze adapter streamt direct muziek via de aux-kabel naar de luidsprekers van je auto. Mifi router Ga je met het gezin op reis of heb je een busje gehuurd? En wil je dat iedereen gebruik kan maken van wifi voor in de auto? Dan is een mifi router een goede keuze. Met een mifi router kun je eenvoudig een wifi-hotspot opzetten. Maar liefst 15 tot 20 mensen kunnen verbinding maken met het mobiele netwerk, dit maakt het ideaal voor grote gezinnen of vriendengroepen.  Daarnaast is de verbinding via een mifi router erg stabiel. Dus Netflix in 4K kijken is gewoon mogelijk. Een mifi router is een draadloos apparaat en daardoor is er geen bekabeling nodig. Houd er wel rekening mee dat je het apparaat zelf moet opladen; vergeet dit dus niet. 
Voorkom Hoge Boetes - Schakel over naar Bluetooth Receivers voor Veilig Bellen achter het Stuur!
Alles voor op reis

Voorkom Hoge Boetes - Schakel over naar Bluetooth Receivers voor Veilig Bellen achter het Stuur!

Voorkom hoge boetes voor het gebruik van de telefoon achter het stuur. Met Bluetooth Receivers van onze webshop kun je veilig bellen zonder je handen van het stuur te halen. Kies voor verantwoord rijgedrag en blijf verbonden op een veilige manier.
Optimaal thuiswerken: de must-have accessoires voor jouw thuiskantoor
Bluetooth

Optimaal thuiswerken: de must-have accessoires voor jouw thuiskantoor

Ontdek de essentiële accessoires voor optimaal thuiswerken: een HDMI switch voor eenvoudig schakelen tussen apparaten, een Ethernet adapter voor een stabiele internetverbinding, een wifi adapter voor draadloos werken, een Bluetooth adapter voor draadloze apparaten, en een USB-C naar HDMI kabel voor het aansluiten van een laptop op een externe monitor. Verbeter je thuiswerkervaring vandaag nog!

Gratis verzending!

Gratis verzending binnen heel Nederland. Lees meer

blue-smoke

Altijd de beste deals?

15% korting op je eerste bestelling.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste de nieuwste deals, nieuwe producten en uitverkoop. Direct in je mailbox.